Hronika

Tri godine zatvora zbog nesreće kod Doboja

Tri godine zatvora zbog nesreće kod Doboja
Foto: Arhiva | Tri godine zatvora zbog nesreće kod Doboja

DOBOJ - Okružni sud Doboj osudio je Dalibora P. (44) iz tog grada na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je u septembru prošle godine poginuo Pavle N. (32), a povrijeđeni putnici u škodi Alen S. (46) i Dalibor M. (47).

On je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, a izrečena mu je i sporedna kazna oduzimanje vozačke dozvole na dvije godine.

Nesreća se desila lani 19. septembra oko 22.50 časova Božincima Donjim kod  Doboja. 

Prema presudi, optuženi je znao da će upravljati vozilom, ali  se ipak doveo u stanje srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,88 g/kg odnosno 1,98 promila. Kako se navodi,  vozio je iako nije bio sposoban za to i bio je svjestan da takvom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi.

U Božincima Donjim sletio je sa kolovoza u desnu stranu u pravcu kretanja i prednjim desnim bočnim dijelom udario u zemlju. Automobil se nekoliko puta prevrnuo i zaustavio na točkovima, a suvozač u autu P.N. ispao je iz vozila na zemlju.

"P.N. je nastradao usljed unutrašnjeg iskrvavljenja, dok je putnik u automobilu D. M. zadobio laku tjelesnu povredu", stoji u presudi i dodaje da je putnik u automobilu A.S. zadobio laku povredu.

U presudi je navedeno da mu je kazna izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Kada je u pitanju oduzimanje dozvole, vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove kazne.

Optuženi je obavezan i da na ime troškova krivičnog postupka plati 1.752 KM i paušala 150 KM,  30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije