Hronika

Tri požara za jedan dan na području PU Mrkonjić Grad

Tri požara za jedan dan na području PU Mrkonjić Grad
Foto: Ilustracija | Tri požara za jedan dan na području PU Mrkonjić Grad

MRKONJIĆ GRAD - Na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u toku jučerašnjeg dana zabilježena su tri požara.

Najprije je oko, 15.40 sati policiji u Ribniku prijavljeno da je u mjestu Zableće došlo do požara na više privatnih parcela.

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Ribnik, a požar je lokalizovan od strane mještana. Operativnim radom policijski službenici Policijske stanice Ribnik došli su do saznanja da je požar izazvalo lice inicijala R.G. iz Ribnika, na način da je palilo suvu travu na svojoj parceli i tom prilikom vatra se otela kontroli i zahvatila susjedne parcele. Protiv navedenog lica biće preduzete sve zakonom predviđene mjere i radnje", saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Nakon toga, oko 19.05 sati zaprimljena je prijava da je u mjestu Gornji Vrbljani na području Ribnika takođe došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela i visoku šumu ŠG "Ribnik".

Prilikom požara na jednoj od privatnih parcela izgorjeli su pomoćni objekti, te je požar zahvatio i krov kuće.

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Ribnik koji su potvrdili da su navodi prijave tačni, a radnici Šumskog gazdinstva su šumski požar stavili pod kontrolu, dok su mještani lokalizovali požar na privatnom posjedu. Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica. U toku dana biće izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Ribnik sa inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Banja Luka", navode iz PU Mrkonjić Grad.

Istog dana, oko 19.15 sati došlo je i do požara na pilani u mjestu Babići kod Šipova.

"Radnici Vatrogasnog društva Šipovo su lokalizovali požar. Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica. U toku dana biće izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Šipovo zajedno sa inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Banja Luka", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije