Hronika

Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom

Radnici ArcelorMittala se otrovali hranom
Foto: N.N. | Trideset radnika ArcelorMittala se požalilo na trovanje hranom

ZENICA - Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Prema prvim rezultatima kod sedam radnika zeničkog ArcelorMittala ustanovljeno je prisustvo bakterije salmonele u organizmu, a kompanija je odmah po tom saznanju zatvorila jedan od sedam restorana u kojem su radnici ručali, pišu federalni mediji.

"Jedan od sedam restorana u krugu Kompanije, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma 'Salčinović', je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok zvanično ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i zvanično mišljenje specijaliste za uzorke hrane. Kompanija će pružiti svu podršku za brz i siguran oporavak naših radnika, odgovoreno je iz ArcelorMittal Zenica upit zenicabloga.

Naglasili su da će pružiti svu potrebnu podršku radnicima, ali i da čekaju rezultate analize uzetih iz reatorana kako bi zvanično znali šta je uzrok pojave salmonele kod radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije