Hronika

Trojac SMS prevarama "zaradio" oko 120.000 KM?

Trojac SMS prevarama "zaradio" oko 120.000 KM?
Foto: N.N. | Ilustracija

BANJALUKA - Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv S.P, B.Š. i D.N. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prevara i kompjuterska prevara.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o licima Siniši Pejiću, Benjaminu Šabiću i Draganu Nediću.

"Navedena lica osumnjičena su da su prevarom pribavili oko 120.000 KM", izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Prema njenim riječima, oni se sumnjiče da su od novembra 2011. godine do februara ove godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, putem telefona i društvenih mreža lažno se predstavljala kao lica kojima je potrebna novčana pomoć, te na taj način dovela u zabludu veći broj osoba da izvrše kupovinu i slanje SMS dopuna.

"Na ovaj način, većem broju fizičkih lica, nanesena je šteta od oko 152.000 KM, dok su osumnjičena lica za sebe pribavila protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 120.000 KM", naglasila je Miljanovićeva.

U februaru ove godine iz MUP-a Srpske saopšteno je da su ova lica, navodeći njihove inicijale, uhapšena zbog sumnje da su od marta 2016. godine do hapšenja koristili oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Fejsbuk, te se slanjem SMS poruka i poruka putem mesendžera lažno predstavljali kao lica poznata oštećenim.

Od njih su tražili uplatu dopuna na SIM kartice od dvije do 50 KM. Osumnjičeni su nakon uplata taj novac koristili kako bi uplatili onlajn klađenje u sportskoj kladionici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije