Hronika

Optuženi za malverzacije tokom opoziva načelnika Teslića

Optuženi za malverzacije tokom opoziva načelnika Teslića
Foto: NN Arhiva | Trojac optužen za falsifikovanje tokom opoziva načelnika Teslića

DOBOJ - Okružno javno tužilaštvo u Doboju je nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv Hadži Mitrović Jovana, Bošnjak Igora i Ristić Nikoline, saznaju "Nezavisne"

Kako je navedeno u optužnici, Hadži Mitrović i Bošnjak se terete da su od polovine februara 2019. godine pa do 03. marta 2019. godine u Tesliću,  prilikom  sačinjavanja, ovjere i predaje dokumentacije potrebne za biračke odbore za postupak sprovođenja opoziva načelnika opštine Teslić, počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Ristićeva se tereti da je iste godine, u svojstvu  predsjednice Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Inače, Hadži Mitrović Jovan je bio je poslanik Narodne skupštine RS.

Hadži Mitrović je u razgovoru za "Nezavisne" rekao da nisu tačni navodi Tužilaštva, te da mu je nejasno da se tužilaštva bave, prema njegovim riječima, ovako perifernim stvarima.

"Podigli su optužnicu tvrdeći da ja 2019. godine nisam imao pravo da potpišem za povjerenika i da ovjerim dokument, što nije tačno. Rekao sam to i tužiocu u Bijeljini", rekao je Hadži Mitrović.

Prema njegovim riječima bilo je dovoljno da odu u Osnovni sud u Banjaluku i da vide ko je predsjednik Srpske napredne stranke (SNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije