Hronika

Troje Banjalučana osumnjičeno da su oštetili dva preduzeća za 606.950 KM

Troje Banjalučana osumnjičeno da su oštetili dva preduzeća za 606.950 KM
Foto: Ilustracija | Troje Banjalučana osumnjičeno da su oštetili dva preduzeća za 606.950 KM

BANJALUKA - Tri lica iz Banjaluke uhapšena su zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela iz oblasti privrede i platnog prometa, pričinivši materijalnu štetu za dva preduzeća iz Banjaluke u ukupnom iznosu od oko 606.950,00 KM.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, uhapšeni su N.T. (58), Z.T. (68) i S.V. (36), svi iz Banjaluke. Nakon hapšenja, osumnjičeni su ispitani zbog krivičnih djela koja su izvršena od 19. novembra 2015. do 24. jula 2017. godine.

N.T. se sumnjiči da je izvršila krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ i „Falsifikovanje isprave“ jer je bez zaključenog ugovora o koncesiji, neovlašćeno posredovala i organizovala eksploataciju i preradu tehničkog građevinskog krečnjaka i dolomita, te proizvodnju i prodaju kamenih agregata i sačinjavala lažnu finansijsku dokumentaciju.

Lice Z.T. se sumnjiči da je izvršio krivična djela „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i „Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“ jer je obavljajući poslove direktora preduzeća iz Banje Luke, omogućio angažovanje radnika, postrojenja i mehanizacije preduzeća, radi eksploatacije i prerade tehničkog građevinskog krečnjaka i dolomita, odnosno proizvodnje kamenih agregata bez zaključenog ugovora, omogućavao sačinjavanje i ovjeravanje poslovne dokumentacije lažnog sadržaja.

S.V. se sumnjiči da je izvršila krivična djela „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i „Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava“ jer je obavljajući poslove direktora preduzeća iz Banje Luke omogućila prodaju kamenih agregata uz neistinitu dokumentaciju kojom je lažno prikazivala poslovanje preduzeća.

Policijski službenici su nakon dokumentovanja predmeta protiv navedenih lica dostavili izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije