Hronika

Drogu krili u zamrzivaču

Drogu krili u zamrzivaču
Foto: N.N. | Drogu krili u zamrzivaču

SARAJEVO - Sarajlije A. G. (40) i E.V. (36) kao i I.B. (38) iz Zenice, uhapsili su juče policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te oduzeli oko 1.25 kilograma droge, saznaju "Nezavisne".

"Nezavisne" saznaju da su pripadnici SIPA drogu pronašli u stanu u Sarajevu gdje su ušli nasilno, odnosno obili blindirana vrata, a dio droge pronađen je u zamrzivaču,

Kako je potvrdio Luka Miladinović, portparol SIPA, realizovali su operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"U okviru akcije uhapšena su tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, rekao je Miladinović.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, pretresli tri lokacije.

"Prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva  pištolja sa pripadajućom municijom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, jedno putničko motorno vozilo", rekao je Miladinović.

Takođe je oduzeta  i određena količina novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će pomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje", dodao je Miladinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije