Hronika

Trostruko ubistvo u Tuzli: Šta su pokazali preliminarni nalazi obdukcije

Trostruko ubistvo u Tuzli: Šta su pokazali preliminarni nalazi obdukcije
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Trosturuko ubistvo u Tuzli: Šta su pokazali preliminarni nalazi obdukcije

TUZLA - Prema preliminarnim nalazima obdukcije ubijena Amela Čičkušić (34) imala je veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

Istražioci još sklapaju kockice o svirepom ubistvu Amele Čičkušić i njenih dvoje djece za koje se sumnja da ih je usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga koji je potom izvršio samoubistvo.

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva TK, sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom  stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

"Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje  dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim  dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt", navode iz Tužilaštva.

Ističu da u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

"Dakle, u toku su brojne istražne radnje i  prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.  Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza,  koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva,  raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. Obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost", ističu iz Tužilaštva.

Inače, ovaj gnusan zločin je duboko potresao Tuzlu, ali i istražioce koji su tijela žene, djevojčice starosti dvije i dječaka od devet godina pronašli u ponedjeljak u stanu dok su istraživali slučaj samoubistva muškarca koji je u nedjelju naveče skočio sa zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije