Hronika

Tržišni inspektor ponovo prijavljen zbog mita: Nepisanje kazne naplatio 1.250 KM

Tržišni inspektor ponovo prijavljen zbog mita: Nepisanje kazne naplatio 1.250 KM
Foto: N.N. | Tržišni inspektor ponovo prijavljen zbog mita: Nepisanje kazne naplatio 1.250 KM
Ljiljana Radić

PRIJEDOR - Protiv tržišnog inspektora Damira Ševića (47) iz Novog Grada Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnesen je izvještaj zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv njegovog sugrađanina Gorana V. (37), poslovođe jednog marketa, koji mu je dao oko 1.250 KM mita.

Kako saznajemo, inspektor je u jednom marketu u Kostajnici prošle godine, nakon uočenih nedostataka tražio novac od poslovođe kako bi izostavio pisanje kazne.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, uz navođenje inicijala izvještaj je podnesen protiv D.Š. i G.V. iz Novog Grada, zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita i davanje mita.

"Osumnjičeni D.Š. je osumnjičen da je, postupajući kao službeno lice, prilikom inspekcijskog nadzora u jednom marketu u Kostajnici, tokom februara i avgusta 2017. godine, zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenje, propuštanjem i nečinjenjem dužnih službenih radnji zapisničkog konstatovanja, nalaganja otklanjanja nedostataka, odnosno sankcionisanja propusta i nedostataka uočenih tokom nadzora", kažu iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da je D.Š. nakon toga od G.V., koji je tada bio poslovođa u marketu, zahtijevao, a potom i primio mito od oko 1.250 KM.

Podsjećamo, inspektor je lani suspendovan zbog drugog slučaja uzimanja mita i prijavljen je policiji, a slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu. On je, kako saznajemo, tada zahtijevao novac da ne bi napisao kaznu od 5.000 maraka, zbog, kako je on naveo, neposjedovanja sudskog rješenja za registrovanu stanicu tehničkog pregleda. Šević je, prema ranijoj tvrdnji privrednika, zahtijevao 600 KM.

Ni Goranu V. poslovne malverzacije nisu nepoznate, jer je protiv njega, takođe, ranije podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu, jer je, zajedno sa S.B. (46) iz Novog Grada, zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće, odnosno market za 45.174 KM.

Pošto nisu odgovorno vršili svoju dužnost, to je za posljedicu imalo manjak zaliha robe u vrijednosti od 31.254 KM, a Goran V. je prisvajanjem novca firme napravio manjak od 13.920 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije