Hronika

Tuča srednjoškolaca u Bužimu: Mlatili se dok ih nije razdvojio profesor

Tuča srednjoškolaca u Bužimu: Mlatili se dok ih nije razdvojio profesor
Foto: Ilustracija | Tuča srednjoškolaca u Bužimu: Mlatili se dok ih nije razdvojio profesor

BUŽIM - Dvojica petnaestogodišnjih učenika Mješovite srednje škole iz Bužima povrijeđena su u međusobnoj tuči do koje je došlo proteklog ponedjeljka u poslijepodnevnim satima, i to u školskom dvorištu ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Iz policije su saopštili da je slučaj prijavio profesor M.S., koji je uspio razdvojiti sukobljene učenike.

Prema tim informacijama, jedan srednjoškolac ima teške povrede glave, dok je drugi prošao s lakšim povredama.

Do sukoba je došlo tokom velikog odmora, a prema pričama očevidaca, dvojica učenika su zbijala šale jedan na račun drugog, a potom su se verbalno i fizički sukobila.

"Kod jednog učenika je pronađen metalni bokser, ali je ustanovljeno da nije korišten tokom tuče, već su povrede nastale usljed udaraca rukama. Nakon što im je pružena pomoć u Domu zdravlja u Bužimu, policija je pozvala roditelje jednog i drugog učenika i s njima obavila razgovor", istakla je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Pokušali smo kontaktirati i rukovodstvo pomenute škole, ali oni nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

Tuče među učenicima nisu rijetka pojava u BiH i gotovo svake godine bude zabilježen ovakav slučaj. Dešavalo se i da se potuku tokom same nastave.

Tako je prije dvije godine u Srednjoškolskom centru Hadžići došlo do tuče između dvojice učenika u kojoj je jedan takođe teško povrijeđen.

Dvojica srednjoškolaca su se tada sukobila za vrijeme praktične nastave, a potom je maloljetnik A.J. oštrim predmetom povrijedio maloljetnika B.Z. Povrijeđenom učeniku je tada pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške povrede.

Nestašluk učenika zabilježen je nedavno i u Cazinu, gdje je policija prošlog mjeseca obavila razgovor sa roditeljima dva učenika devetog razreda Osnovne škole "Cazin 1", koji su na kratko vrijeme ukrali automobil u vlasništvu nastavnice matematike P.A. (44).

Radi se o 14-godišnjaku i 15-godišnjaku, koji su iskoristili trenutak nepažnje te iz torbe nastavnice ukrali ključeve golfa 4. Nakon toga su se s parkinga ispred školske zgrade odvezli automobilom, da bi ga nakon nepunih pola sata vratili na isto mjesto.

Nezvanično, ti učenici su se na ovaj način željeli osvetiti nastavnici za loše ocjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije