Hronika

Tuča tokom zborovanja u Stričićima, kod Banjaluke

Tuča tokom zborovanja u Stričićima, kod Banjaluke
Foto: N.N | Tuča tokom zborovanja u Stričićima, kod Banjaluke

BANJALUKA - Uoči centralne manifestacije 52. "Kočićevog zbora", u noći između subote i nedjelje, u Stričićima, kod Banjaluke, na mjestu zborovanja je izbila najmanje jedna tuča, a policija je uspjela da razvadi sukobljene goste.

Zasad nije poznato da li je bilo povrijeđenih, a po pričama očevidaca, pod jednim šatorom, gdje je bila muzika uživo, odjednom je došlo do gužve.

"Muzika je pod tim šatorom odjednom stala. Unutra sam primijetio metež, ali i policiju, koja je situaciju uspješno smirila. Kasnije sam ispod šatora uočio polomljene stolove i klupe. Ne znam je se lomljava odigrala tokom sukoba ili za vrijeme veselja", priča jedan očevidac.

Iz policije kažu da je zabilježen jedan incident, dok gosti zbora tvrde da se pod još jednim šatorom potuklo više mladića.

"Bilo ih je možda pet ili šest. Izvela ih je policija vani. Muzika je tada ugašena pod tim šatorom", priča očevidac.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, rekla je za "Nezavisne" da je zapravo u pitanju jedna lokacija, te da je u toku rad na utvrđivanju odgovornosti učesnika tuče.

"Policajci Policijske uprave Banjaluka brzom intervencijom uspostavili su narušeni javni red i mir, te spriječili dalju eskalaciju sukoba na jednoj lokaciji u subotu na manifestaciji 'Kočićev zbor' i identifikovali lica koja su u incidentu učestvovala", naglasila je Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije