Hronika

Tuča u banjalučkoj kafani, trojac završio na UKC RS

Tuča u banjalučkoj kafani, trojac završio na UKC RS
Foto: Pixabay | Tuča u banjalučkoj kafani, trojac završio na UKC RS

BANJALUKA - Nakon tuče u banjalučkom lokalu policija je uhapsila Banjalučane Z.B, A.G. i T.Č. i H.H, iz Zenice, dok su tri osobe završile na UKC RS, a oštećen je i auto.

Nakon tuče Z.B. policija tereti za tjelesnu povredu i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, A.G. i H.H, za tjelesnu povredu, dok T.Č. sumnjiče za sprečavanje dokazivanja.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici juče oko 15 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, narušen javni red i mir tučom više osoba.

"Policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između A.G. i H.H. sa Z.B, nakon čega je Z.B. upotrebom podesnog predmeta oštetio putničko vozilo kojim je H.H. upravljalo", navode iz policije.

Dodaju da je zbog zadobijenih povreda Z.B., A.G. i H.H. ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

"Z.B. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 0,66 g/kg alkohola u organizmu, dok su A.G. i H.H. podvgrnuta ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je kod oba lica utvrđeno prisustvo opojnih droga 'THC – 10' i 'AMP' u organizmu", dodaje se u saopštenju.

T.Č. sumnjiče da je sa lica mjesta uzeo i odbacio na nepoznato mjesto predmet koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

"Takođe, istog dana oko 10.50 časova, prije ovog događaja, u Banjaluci u Ulici Knjaza Miloša, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu motocikla beverly kojim je upravljalo lice A.G. Provjerama je utvrđeno da navedeno lice upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da motocikl nije registrovan. Daljim provjerama utvrđeno je da je lice A.G. višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 4.280 KM", navodi se u saopštenju.

Zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od A.G. je oduzet motocikl, a uz saglasnost dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje, protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije