SP Qatar 2022.

Hronika

Tuga se nadvila nad Bužimom: Djeca bila svjedoci stravičnog zločina

Tuga se nadvila nad Bužimom: Djeca bila svjedoci stravičnog zločina
Foto: N.N. | Tuga se nadvila nad Bužimom: Djeca bila svjedoci stravičnog zločina
Zlatan Čekić

BUŽIM - Tuga i nevjerica nadvili su se nad Bužim nakon nezapamćenog zločina koji se dogodio u protekli petak, u ranim večernjim satima, kada je ubijena 29-godišnja Aldina Bratić, iza koje je ostalo četvoro maloljetne djece, a teško ranjen njen 34-godišnji suprug Edin.

U supružnike je iz pištolja pucao, kako nezvanično saznajemo, 38-godišnji Ibrahim Dizdarević  iz Bosanske Krupe, a odmah nakon tog čina presudio je sam sebi. Ono što je strašno u ovome događaju jeste da su mališani bili neposredni svjedoci i očevici zločina.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola policije USK, kobne noći nešto prije 20 sati dobili su dojavu da se u jednoj kući, u naselju Brigovi, nadomak Bužima, dogodila pucnjava.

„Pripadnici policije su skupa s radnicima Doma zdravlja iz Bužima na licu mjesta zatekli bračni par iz naselja Brigovi i radilo se o 34-godišnjem muškarcu, koji je imao prostrijelnu ranu u predjelu glave i davao znakove života, a pored njega je pronađena 29-godišnja žena, također s ranama u predjelu glave i nije davala znakove života. 

Također, pronađeno je još jedno beživotno tijelo 38-godišnjaka iz naselja Baštra nadomak Bosanske Krupe, za kojeg se naknadnim uviđajem od strane kriminalističke policije i dežurnog tužioca, potvrdilo da je počinilac ovoga djela“, kazao je Šiljdedić.

Prema poslednjim informacijama, ranjeni muškarac je hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, u teškom je stanju i ljekari se bore za spas njegovog života. Jedan od svjedoka scene zločina bio je i prvi komšija Bratićevih, Hasan Kovačević, koji je rekao kako su ga o događaju obavijestila djeca koja su prisustvovala zločinu.

„Bilo je dvoje starije djece koja su lupala na vrata i bila sva izbezumljena. Izašao sam i ispred kuće Bratićevih ugledao automobil audi, crvene boje, slovenačkih registarskih tablica koji je još radio. Odmah sam pozvao policiju i nije dugo trebalo da dođu na lice mjesta“, kazao je Bratić.

Još nije sasvim pouzdano šta je motiv ovoga događaja, ali se pretpostavlja kako bi to mogla biti ljubomora, obzirom da je ubijena žena, navodno, jedno vrijeme živjela s ubicom.

Iza majke je ostalo četvoro male djece, od kojih je najmlađa beba stara tek šest mjeseci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije