Hronika

Turčin Zeničanki hakovao Facebook profil, pa je ucjenjivao?

Turčin Zeničanki hakovao Facebook profil, pa je ucjenjivao?
Foto: Ilustracija | Turčin Zeničanki hakovao Facebook profil, pa je ucjenjivao?

ZENICA - Turski državljanin Ileri Fejzulah Ugur, koji se u Bosni i Hercegovini nalazi radi studiranja na fakultetu u Travniku, našao se pred Kantonalnim sudom u Zenici nakon što je hakovao Facebook profil mlađe Zeničanke i zauzvrat tražio novac.

Ugur je na društvenoj mreži Facebook dodao mlađu neimenovanu Zeničanku, te tražio da ga odobri kao prijatelja. Nakon što je to odbila, Ugur joj je poslao poruku da će joj pokazati "šta sve može", nakon čega joj je iste noći hakovao Facebook profil i objavljivao neprimjeren sadržaj, piše portal "Klix.ba".

U razgovoru za pomenuti portal otac oštećene djevojke rekao je da su odmah kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koje ih je usmjerilo na Federalnu upravu policije.

"Nazvali smo FUP i rekli o čemu se radi. Tražili su dokazni materijal i čim smo im poslali, dva sata poslije su ga locirali i informisali nas o tome. Dva dana poslije, s obzirom na to da su ga locirali i uhapsili u petak, u ponedjeljak su nas pozvali na razgovor. On je sve priznao i trenutno mu je oduzeta dokumentacija, a čitav postupak je pokrenut i pred Kantonalnim sudom u Zenici", rekao je otac oštećene.

On se zahvalio FUP-u te istakao da je žalosno kako državljani Turske vraćaju državljanima BiH i ovoj državi za gostoprimstvo koje im se pruža.

"Klix.ba" piše i da je Ileri Fejzulah Ugur i predstavnik studenata iz Turske u Travniku, a s obzirom na to da su mu oduzeti dokumenti, ne može napustiti BiH.

Početkom jula oštećena je dala iskaz i Kantonalnom tužilaštvu u Zenici u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Ilerija Fejzulaha Ugura zbog krivičnog djela neovlaštenog pristupa zaštićenom sistemu i mreži elektronske obrade podataka u sticaju s krivičnim djelom ucjene.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije