Hronika

Turčinu pet godina robije za mučenje starice u Sarajevu

Turčinu pet godina robije za mučenje starice u Sarajevu
Turčinu pet godina robije za mučenje starice u Sarajevu

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu prema kojoj je državljanin Turske Erdžan Ustunsoj (Ercan Ustunsoy, 25) osuđen na pet godina robije, jer je počinio krivično djelo razbojništvo.

Ova informacija potvrđena je juče iz kancelarije advokata Izeta Baždarevića, Ustunsojevog branioca.

"Žalbe Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i odbrane odbačene su kao neosnovane", kazali su za Avaz iz kancelarije advokata Baždarevića.

Prema presudi, koja je donesena prošle godine, Ustunsoj je proglašen krivim, jer je 2. septembra 2014. brutalno pretukao i opljačkao Fatu Saljević (84) iz Foče u njenoj kući u ulici Osik u opštini Ilidža.

Ustunsoj je u kuću Saljević došao s 13-godišnjom A. P., koja je prethodno telefonom pozvala staricu i pitala može li doći na kafu. Saljević je kazala da dođe. Nakon što ih je Saljević pustila u kuću, Turčin je više puta nožem udario Saljević u predjelu leđa, usljed čega se nož polomio.

Potom je uzeo drugi nož s crnom drškom i oštricom od 15 centimetara te je nastavio ubadati nesretnu ženu u predjelu leđa i prsa. Istovremeno ju je rukama stiskao u predjelu vrata. Saljević je tom prilikom zadobila više teških povreda.

Nasilniku ni to nije bilo dovoljno pa je starici nožem sjekao prste. Maloljetnica je iz kuhinje donijela džezvu punu vrele kafe. Turčin je kafom polio Saljević po glavi. Razbojnik je, na koncu, ispremetao stvari po kući te je ukrao 200 evra i oko 150 KM.

Erdžan Ustunsoj bio je četiri dana u bijegu te je u septembru 2014. identifikovan i uhapšen. U početku mu se stavljao na teret i polni odnos sa maloljetnom osobom. Interesantno je da je tokom suđenja utvrđeno da je maloljetna A. P., koja je aktivno učestvovala u zločinu, otišla zajedno sa majkom u Njemačku.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije