Hronika

Tužilaštvo BiH odlučilo da ne istražuje smrt petorice Banjalučana, pa se predomislilo

Tužilaštvo BiH odlučilo da ne istražuje smrt petorice Banjalučana, pa se predomislilo
Foto: Arhiva | Tužilaštvo BiH odlučilo da ne istražuje smrt petorice Banjalučana, pa se predomislilo

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH donijelo je odluku da ne sprovodi istragu o avionskoj nesreći u banjalučkom naselju Zalužani, u kojoj su poginuli Alen Crnalić (24), Nemanja Goronja (32), Stefan Karanović (24), te tek punoljetni Nikola Stević i Srđan Kosić, a nakon pritužbi porodica ovih mladića, odlučilo je da se istraga ipak sprovodi, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

"U navednom predmetu Tužilaštvo BiH je 3. februara 2023. godine donijelo naredbu da se istraga neće sprovoditi povodom izvještaja CJB Banjaluka, od 15. juna 2012. godine, a u vezi sa padom aviona modela 'Cesna-182', vlasništvo Padobranskog kluba Banjaluka, koji se dogodio 20. maja 2012. godine, a u kojem je smrtno stradalo pet osoba (pilot i još četri osobe, instruktor i učenici padobranstva), jer je utvrđeno da prijavljeno djelo nije krivično djelo", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Tužilaštva BiH.

Kako su dodali, na ovu Naredbu o nesprovođenju istrage, porodice oštećenih su izjavile pritužbe, koje je glavni tužilac uvažio.

"Predmet se ponovo nalazi u fazi istrage o kojoj će se ponovo donijeti tužilačka odluka", rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije