Hronika

Tužilaštvo BiH otkrilo imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji

Tužilaštvo BiH otkrilo imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji
Foto: Youtube / Printscreen | Tužilaštvo BiH otkrilo imena uhapšenih u velikoj policijskoj akciji

​SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za tri, te mjere zabrane za 14 osoba, obuhvaćene velikom policijskom akcijom "Piramida", čiji je cilj sprečavanje organizovanog krijumčarenja migranata.

Pritvor je predložen za Selima Delića (27) zvanog Selko iz Cazina, Amela Mušinbegovića (43) zvanog Ćelo iz Visokog, te Dženetu Hadžiosmanović (25) iz Visokog.

"Osumnjičeni u predmetu 'Piramida' su pod istragom i terete se da su kao organizovana grupa, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, pronalazili i vrbovali, prevozili, smiještali i krijumčarili ilegalne migrante sa područja USK, na područje Hrvatske i EU, za šta su naplaćivali velike novčane iznose od 1.500 evra ili više po krijumčarenoj osobi", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni učestvovali u krijumčarenju oko 600 migranata, među kojima oko 100 maloljetnih osoba.

Radi osiguranja neometanog vođenja postupka, za 14 osoba predloženo je određivanje mjera zabrane (međusobno sastajanje i neposredno ili posredno kontaktiranje).

Na tom spisku su Elvir Kaplan (52), Tarik Halilović (36), Eldin Šehagić (25), Anes Šečerović (35), Rasim Ganić (38), Almir Muhović (25), te Nihad Nizić (41).

Uz njih, zahtjev za mjere zabrane odnose se na još sedam osoba, a to su  Dragan Perak (22), Ermin Bajrić (36),  Sanela Delić (25),  Kemal Karajić (36),  Rasim Samardžić (72), Redžo Delić (37) i Zuhdija Nadarević (54).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije