Hronika

Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju "Dženan Memić"

Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju "Dženan Memić"
Foto: Nedžad Uglješa | Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju "Dženan Memić"

Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju "Dženan Memić", potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.

Žalba će biti upućena čim stigne otpravak prvostepene presude. Tužioci već rade na žalbi Apelacionom vijeću, navodi Avaz.

Podsjećamo, Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Sudija Branko Perić je nakon izricanja odluke pročitao kratko obrazloženje presude, a nakon toga se obratio Murizu i Arijani Memić, ocu i sestri preminulog Dženana, riječima da ne trebaju odustati od svoje borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije