Hronika

Tužilaštvo HNK nezadovoljno kaznom Suniti, najavilo žalbu

Tužilaštvo HNK nezadovoljno kaznom Suniti, najavilo žalbu
Foto: Screenshot/Arhiva | Tužilaštvo HNK nezadovoljno kaznom Suniti, najavilo žalbu

Nakon presude koja je danas, nepravosnažno, izrečena u Kantonalnom sudu Mostar, a kojom je Sunita Hindić (21) osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 3,5 godine za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika "Villa Ivanković", iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona najavili su žalbu.

"Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona nije zadovoljno iznesenom presudom i izrečenom zatvorskom kaznom. Po dobivanjuu pismenog otpravka presude uložit ćemo žalbu", rečeno je za "Avaz" iz ove pravosudne institucije.

S druge strane, advokatica Nada Dalipagić, braniteljica Hindić izrazila je zadovoljstvo izrečenom presudom, pogotovo, "jer je Sud prepoznao da se radi o ubistvu iz nehata".

"Od prvog dana, od uvodnih riječi, odbrana je to govorila. I, sud je to prepoznao i cijenio i mislim da je odluka realna i pravična", kazala je Dalipagić novinarima nakon izricanja presude.

Upravo je tokom obrazloženja presude rečeno da je izmijenjen činjenični opis te da je "optužena svjesno iz nehata drugog usmrtila".

Hindić će u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru. Takođe, njoj je produžen pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci, odnosno, do 28.maja 2021.godine.

Povezana vijest:

Fatalna Sunita osuđena na tri i po godine zatvora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije