Hronika

Tužilaštvo: Kasumović nije uhapšen već je u bjekstvu

Tužilaštvo: Kasumović nije uhapšen već je u bjekstvu
Foto: Arhiva | Tužilaštvo: Kasumović nije uhapšen već je u bjekstvu

ZENICA - Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK-a oglasilo se zbog navoda koji su se "pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović".

"Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu", stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su "postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja i oštećenje povjerilaca.

"Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao 'Zenicatrans'. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije", ističu iz Tužilaštva ZDK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije