Hronika

Tužilaštvo: U toku istraga o pokušaju ubistva Kovačevića

Tužilaštvo: U toku istraga o pokušaju ubistva Kovačevića
Foto: N.N. | Tužilaštvo: U toku istraga o pokušaju ubistva Kovačevića

BANJALUKA - Istraga pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića je u toku, te Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u mogućnosti iznositi detalje, kako ne bi ugrozilo njen tok, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Iz Tužilaštva su podsjetili da su 26. septembra predložili određivanje mjere pritvora i raspisivanje potjernice Okružnom sudu u Banjaluci za drugoosumnjičenim Nedeljkom Dukićem.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Za pokušaj ubistva Kovačevića osumnjičen je Marko Čolić (31) iz Banjaluke, kojem je 11. septembra Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor.

Načelnik Sektora krim-policije u banjalučkoj Policijskoj upravi Darko Novković rekao je u septembru na konferenciji za novinare da su informacije i dokumentacija o tome gdje se nalazi drugi napadač na novinara Kovačevića dostavljene Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije