Hronika

Tužilaštvo naložilo obdukciju izbodenog Gačanina

Tužilaštvo naložilo obdukciju izbodenog Gačanina
Foto: Ilustracija | Tužilaštvo naložilo obdukciju izbodenog Gačanina

TREBINJE - Tijelo Gačanina Bogdana G. (28) koji je preminuo u UKC Banjaluka, gdje je prevezen iz Bolnice Trebinje zbog rana od noža koje mu je u predjelu grudnog koša nanio njegov sugrađanin Dragomir K., biće predato na obdukciju da se ustanovi da li je njegova smrt povezana sa ovim povređivanjem ili je uzrok smrti nešto drugo.

Ovo je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, čiji predsjednik, sudija Žarko Milić kaže da se s tim u vezi za sada ne mogu izjasniti ni o tome da li će krivično djelo ubistva u pokušaju, za koje je osumnjičen Dragomir K. (28) biti preinačeno u teško ubistvo.

"Mi smo naredili da se uradi obdukcija, a poslije obdukcije ćemo sagledati dalje u kom ćemo pravcu voditi istragu", precizirao je Milić.

On ne negira da se nakon svih relevantnih istražnih radnji kvalifikacija krivičnog djela može preokrenuti u teško ubistvo, s obzirom da je jedan od braće, Bogdan G., u međuvremenu preminuo, ali se treba utvrditi da li su u pitanju posljedice ovog napada, u kojem su izbodeni i on i njegov brat Đorđe, koji je zadobio teške tjelesne povrede, za šta će napadač takođe odgovarati.

U trebinjskom Tužilaštvu je potvrđeno da je napadač u pritvoru, gdje može ostati dok za to ima osnova, a sagledaće se da li za pritvor ima osnova da se produži na sljedeća dva mjeseca. 

U ovoj je fazi istrage neizvjesno i to da li je osumnjičeni uopšte bio uračunjiv u momentu kada je počinio ova krivična djela, pa se može očekivati i njegovo psihijatrijsko vještačenje i niz drugih okolnosti koje će usporiti konačno podizanje optužnice.

Ovom krvavom obračunu u Gacku je prethodila svađa u Nevesinju, u diskoteci, gdje ih je obezbjeđenje razdvojilo i izbacilo van objekta, odakle su otišli kući u Gacko i nastavili prepirku na Fejsbuku, dogovorivši tuču ispred Dragomirove kuće, gdje je ovaj izvadio nož i oba brata izbo po grudima.

Blizanci su tada prebačeni u Bolnicu Trebinje, ali je Bogdan, zbog teškog stanja, helikopterom prebačen u UKC Banjaluka u kojem je, nažalost, podlegao povredama.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije