Hronika

Tužilaštvo o aferi "Diplome": Prikupljamo dokaze, odluku još nismo donijeli

Tužilaštvo o aferi "Diplome": Prikupljamo dokaze, odluku još nismo donijeli
Foto: Arhiva | Tužilaštvo o aferi "Diplome": Prikupljamo dokaze, odluku još nismo donijeli

SARAJEVO - Istraga u predmetu "Klaster", koji se odnosi na sumnju da su u BiH prodavane diplome visokoškolskih ustanova, u toku je i vrše se potrebna vještačenja i prikupljanja dokaza, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Tužilaštva BiH.

Riječ je, podsjetimo, o pompezno izvedenoj akciji, koja datira iz febuara ove godine, nakon čega nema gotovo nikakvih informacija o istrazi.

"Radi se o opsežnom predmetu koji se odnosi na veći broj osoba i događaja. Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana", rekao je za "Nezavisne novine" Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

U ovoj akciji je, podsjetimo, uhapšeno 11 osoba, mahom rukovodilaca privatnih fakulteta i univerziteta, a potom se oglasio i Milanko Kajganić, glavni tužilac Tužilaštva BiH, te iznio frapantne tvrdnje.

"Predmetom su obuhvaćeni privatni fakulteti kroz koje smo dokazali zloupotrebe, ali ako dođemo do dokaza da i na javnim fakultetima postoji toga, naravno da ćemo djelovati. Činjenica da se diploma može kupiti na benzinskoj pumpi, govori da inspekcijski organi ne rade svoj posao", rekao je tada Kajganić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije