Hronika

Tužilaštvo otkrilo sve detalje o razlozima hapšenja Skake

Tužilaštvo otkrilo sve detalje o razlozima hapšenja Skake
Foto: Arhiva | Tužilaštvo otkrilo sve detalje o razlozima hapšenja Skake

SARAJEVO - Abdulaha Skaku, ambasadora BiH u Kataru i bivšeg gradonačelnika Sarajeva, koji je juče uhapšen, Tužilaštvo KS tereti za niz nezakonitosti u vrijeme dok je bio na čelu Sarajeva.

"Tužilaštvo KS tereti ga za nezakonito zapošljavanje četiri savjetnika, nezakonito trošenje novca iz budžeta grada. Tereti se i za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji", rekli su za "Nezavisne novine" iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Kako su dodali, sumnjiči se i da je grant sredstva davao njemu bliskim nevladinim organizacijama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice.

"Tereti se i za krivotvorenje finansijskih izvještaja u kojima nije prikazivao donacije koje je grad dobio. Pod istragom je i zbog nezakonitog odobravanja sredstava grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u opštini Trnovo u Republici Srpskoj, gdje se nalazi i njegova vikendica, te zbog krivotvorenja dokumentacije u vezi sa dovođenjem prijekta bolida Formule E", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije