Hronika

Tužilaštvo traži novo suđenje za uništavanje dokaza u slučaju "Dragičević"

Tužilaštvo traži novo suđenje za uništavanje dokaza u slučaju "Dragičević"
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Tužilaštvo traži novo suđenje za uništavanje dokaza u slučaju "Dragičević"

BANJALUKA - Dok, Okružno tužilaštvo traži da se ukine presuda Mikici Marjancu i Zoranu Bošnjaku, kriminalističkim tehničarima MUP-a Republike Srpske koji su oslobođeni optužbi za uništavanje dokaza u predmetu "David Dragičević" , sa druge strane odbrana smatra da treba potvrditi prvostepenu presudu.

Inače, optuženi su u prvostepenom postupku u Osnovnom sudu u Banjaluci oslobođeni krivice za uništavanje i skrivanje dokaza. 

U obrazloženju te presude u januaru je navedeno da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže činjenice iz optužnice, da nije dokazano postojanje namjere optuženih.

Okružni tužilac Dalibor Vrećo u drugostepenom postupku je od banjalučkog Okružnog suda zatražio ukidanje presude i da se postupak vrati na novo suđenje.

Sa druge strane, Aleksandar Jokić, Marjančev advokat smatra da zahtjev tužilaštva nije osnovan i da tužilaštvo nije dokazalo krivicu optuženih te prvostepenu presudu treba potvrditi jer je  pravilna i zakonita.

Optužnica ih tereti da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje, uništili predmet koji može poslužiti kao dokaz, odnosno terete ih da su bacili u otpad Dragičevićeve bokserice koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka. 

Ovaj predmet je prvi i posljednji put evidentiran u obdukcionoj sali i nikada nije vještačen, nema ga u službenoj zabilješci iz policijskog KTC centra niti njihovoj fotodokumentaciji. 

Podsjećamo, Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta te godine na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjaluci. 

Predmet ubistva Davida Dragičevića je od Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci preuzelo Tužilaštvo BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije