Hronika

Tužiteljka otkrila detalje istrage ubistva inspektora u Bijeljini

Tužiteljka otkrila detalje istrage ubistva inspektora u Bijeljini
Foto: Avaz/Arhiva | Tužiteljka otkrila detalje istrage ubistva inspektora u Bijeljini

BIJELJINA - Okružni javni tužilac bijeljinskog tužilaštva Sabina Husejnagić, član istražnog tima koji istražuje ubistvo policijskog inspektora iz ovog grada Nenada Markovića (38), navela je da je inspektor u to vrijeme bio na dužnosti.

Podsjetila je da je do pucnjave došlo u noći između 1. i 2. oktobra, ispred ugostiteljskog objekta JIL, usljed čega je ovaj policijski službenik ubijen.

"U vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat, on je obavljao svoje redovne poslove i zadatke, vratio se sa uviđaja, što sve ima evidentirano u Knjizi dežurstva kod dežurnog tužioca. Dežurni tužilac je u to vrijeme bila moja koleginica, tužilac Jasmina Mrakanović", rekla je Husejnagićeva.

Dodala je da su, nakon ubistva, izvršeni pretresi na tri lokacije u Bijeljini.

"Pretresena su dva vozila, uključujući i ono koje se nalazilo ispred ugostiteljskog objekta JIL, a koje su koristili osumnjičeni prilikom dolaska na lice mjesta", navela je Husejnagićeva, te dodala da drugo vozilo takođe pripada jednom od osumnjičenih.

Pretreseni su, dodala je, i stanovi na dvije lokacije na području Brčkog, a jutros je izvršena obdukcija tijela ubijenog inspektora.

"Pored toga, tužilaštvo saslušava sve svjedoke i sve osobe koje imaju posredna ili neposredna saznanja u vezi sa onim što se dogodilo", navela je Husejnagićeva u obraćanju predstavnika bijeljinskog tužilaštva.

Navela je da pretpostavlja da će Tužilaštvo donijeti odluku o tome da se predloži pritvor osumnjičenima, a koje tužilac još nije ispitao. Odluka o tome, dodala je, biće donesena u popodnevnim satima.

"Svi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim slučajem su pronađeni. Vršeni su uviđaji na tri lokacije na području Bijeljine. Mi smo uspjeli da dođemo i do predmeta za koji sumnjamo da je korišteno u izvršenju krivičnog djela", navela je tužiteljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije