Hronika

Tvrde da im je sina ubio funkcioner RS

Tvrde da im je sina ubio funkcioner RS
Tvrde da im je sina ubio funkcioner RS

BANJALUKA - Mjesecima Banjaluka bruji da je visoki funkcioner RS ubio mog sina Nikolu Đurovića (22) i želim da bude otkrivena istina, rekao je danas Darko Đurović.

Njegov sin Nikola podlegao je usljed teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u avgustu prošle godine u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

On i njegova supruga Aleksandra tvrde da je Nenad Radinković (24), koji je ranije pred policijom i tužiocem priznao krivicu za ovaj udes, pred Okružnim sudom Banjaluka 25. jula izjavio: "Nisam kriv".

Prema ranijim policijskim izvještajima, Nikola je kobne noći vozio FIAT iz pravca Rakovačkih bara, a u trenutku prelaska raskrsnice prema banjalučkom naselju Lazarevo, udario ga je audi b8, koji je "proletio" kroz crveno svjetlo iz pravca Laktaša i za čijim volanom se nalazio Radinković.

Ožalošćeni supružnici Đurović, međutim, tvrde istraga nije kvalitetno obavljena, te da je pravi krivac visoki funkcioner RS.

Darko Đurović na konferenciji za novinare, koju je održao sa suprugom i predstavnicima Odbora za bezbjednost Narodne skupštine RS, rekao je da smatra da su neki visoki funkcioneri u RS "umiješani u prikrivanje istine". Aleksandra, majka, drhtavim glasom pročitala je saopštenje medijima, pokazujući sliku sina, te naglašavajući da su izgubili bogatstvo.

"Tražili smo prijem kod prvog policajca RS, Stanislava Čađe, da ga zamolimo da nam kaže istinu, a on je odbio da primi nas i našeg advokata. Ovog puta ga ponovo javno molimo da nas primi, jer pola Banjaluke šapuće da on zna istinu o tom zločinu", naglasila je ožalošćena majka.

Prozvala je i tužiteljku Okružnog tužilaštva Banjaluka, koja je radila na ovom slučaju, da ne želi da čuje iskaze svjedokinja koje tvrde da su se sjetile da su na mjestu nesreće vidjele "poznato lice".

Nenad Stevandić, predsjednik Odbora za bezbjednost NS RS, rekao je da im je cilj da se slučaj završi po pravdi i zakonu.

"Taj nesrećni događaj izazvao je brojne sumnje kako u sam događaj, tako i ono što se događalo iza njega", rekao je Stevandić.

Boro Rudić, zamjenik predsjednika Odbora, kaže da su dva puta razmatrali ovu tematiku.

"Kada sam čitao materijal ustanovio sam da postoje neke sumnje", kaže on.

IZ MUP-a RS nisu željeli da komentarišu ove navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije