Hronika

U 11 udesa jedno lice teže, šest lakše povrijeđeno

U 11 udesa jedno lice teže, šest lakše povrijeđeno
Foto: N.N. | U 11 udesa jedno lice teže, šest lakše povrijeđeno

DOBOJ - Na području Policijske uprave Doboj tokom vikenda dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teže, a šest lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da je tokom vikenda evidentirano ukupno pet krivičnih djela i jedan požar, u kojem nije bilo povrijeđenih lica.

Iz policije navode da su u navedenom periodu uspješno obezbijedili pet javnih, odnosno kulturnih okupljanja, sportskih i vjerskih manifestacija, koje su protekle bez problema.

Na području Policijske uprave Doboj, od utorka do petka, 15. do 18. oktobra, realizovana je i regionalna akcija pojačane kontrole u saobraćaju usmjerena na kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pješacima, kao i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa od pješaka.

Kontrolisana su ukupno 464 vozača, kojima je izdato 216 prekršajnih naloga.

"Zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu izdata su 164 naloga, a zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz 52 naloga", naveli su iz policije.

Od ukupno kontrolisanih 55 pješaka, zbog nepropisnog kretanja kolovozom izdato je 55 prekršajnih naloga.

U saopštenju je navedeno da su u devet mjeseci tekuće godine na području ove uprave smrtno stradala tri pješaka, teške tjelesne povrede zadobilo je 11 pješaka, dok je 16 zadobilo lakše tjelesne povrede.

"Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije