Hronika

U Banjaluci i Brčkom odezete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

U Banjaluci i Brčkom odezete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM
Foto: N.N. | U Banjaluci i Brčkom odezete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 60.000 KM. 

Kako se dodaje u saopštenju radi se o akciznim proizvodima koji su se prodavali bez akciznih markica koje izdaje UIO.

"Vršeći kontrolu na tržnici Banjaluka ovlašteni službenici UIO iz regionalnog centra Banjaluka izvršili su oduzimanje 922 paklice cigareta raznih prozvođača, 61 kg rezanog duvana i 66 pakiranja ručno napravljenih cigareta. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na 'crnom tržištu' jer nisu bili obilježeni akciznim markica koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe", navedeno je u saopštenju UIO BiH.

Kako se dodaje druga operativna aktivnost povedena je na području Brčko distrikta, gdje su ovlašteni službenici UIO iz regionalnog centra Tuzla došli do saznanja da postoji više osoba koje se bave  distribucijom cigareta na području BiH, a koje su porijeklom iz susjednih zemalja. 

"Tom su prilikom privremeno oduzeli 6.608 paklica raznih cigareta koje su bile obilježene stranim akciznim markicama, kao i 105 kg duhana. Protiv devet fizičkih lica bit će poduzete dalje zakonom propisane mjere i radnje", dodaje se u saopšenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije