Hronika

U Bosanskoj Krupi zaplijenjeno 180 kilograma duvana

U Bosanskoj Krupi zaplijenjeno 180 kilograma duvana
Foto: Ilustracija | U Bosanskoj Krupi zaplijenjeno 180 kilograma duvana

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Dobrljin spriječili su na području Bosanske Krupe nezakonit promet 180,33 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica, procjenjene tržišna vrijednosti 5.400 KM, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Duvan je otkriven juče kontrolom automobila "mercedes", nacionalnih oznaka BiH, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali M.S.

Protiv lica M.S. će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Otkriveni duvan i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Na sarajevskom Aerodromu, na letu za Keln, juče su otkrivene četiri falsifikovane lične karte Belgije.

Prilikom pasoške kontrole lične karte je na uvid predalo četvoro državljana Irana koji su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH.

Službenici Granične policije BiH su kontrolom dva lica afroazijskog porijekla na autobuskoj stanici u Zvorniku otkrili dvije falsifikovane lične karte i boravišnu dozvolu Italije.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, dok su falsifikovani dokumenti privremeno oduzeti.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje uhasili su lice čiji su inicijali M.M, državljanina Crne Gore, za kojim je Interpol Stokholm raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teško djelo primanja ukradene stvari.

Ovo lice kontrolisano je pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Klobuk i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Juče je, pri izlasku iz BiH, na prelazu Neum uhašena žena čiji su inicijali E.B, jer je potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Državljanka BiH predata je službenicima Sudske policije Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije