Hronika

U Brčkom kontrole brzine, pogledajte gdje će biti radari

U Brčkom kontrole brzine, pogledajte gdje će biti radari
Foto: Ilustracija | U Brčkom kontrole brzine, pogledajte gdje će biti radari

BRČKO - Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, vršiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 26.08.2019. godine do 01.09.2019. godine

"Analitičkim praćenjem stanja bezbjednosti u saobraćaju na području Brčko distrikta BiH, indikativno je da na bezbjednost izuzetno utiču velike brzine kretanja vozila", navedeno je u saopštenju Policije Brčko Distrikta.

Policija Brčko distrikta BiH raspolaže sa neobilježenim vozilima koja su opremljena kamerom za snimanje prekršaja u pokretu i savremenim stacionarnim laserskim radarima, te uređajima za bezbjedno zaustavljanje vozila na putu.

Pored ovih planiranih i najavljenih kontrola brzine kretanja vozila, radit će se i ne najavljene kontrole brzine, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada, zaobilaznica i sl.) sa pokretnim radarom „TruCam“, koji je pogodan za postavljanje na bilo kojoj dionici puta i koji nakon podešavanja, automatski samostalno radi i registruje prekršaje.

"Sugerišemo svim učesnicima u saobraćaju, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise, kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju", navode iz Policije.

U galeriji pogledajte gdje Jedinica saobraćajne policije planira vršiti najavljenu kontrolu mjerenja brzine kretanja vozila, posebno u naseljenim mjestima:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije