Hronika

U Brčkom nakon tuče bačena eksplozivna naprava

U Brčkom nakon tuče bačena eksplozivna naprava
Foto: N.N. | U Brčkom nakon tuče bačena eksplozivna naprava

BRČKO - U Brčkom je sinoć oko 23 časa došlo narušavanja javnog reda i mira. Kako su saopštili iz PS Brčko u mjestu Rašljani je došlo do tuče više osoba u blizini fudbalskog stadiona.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupili potrebna obavještenja i dokaze, koji su ukazali da je došlo do tuče a zatim i eksplozije, najvjerovatnije usljed bacanja ručne bombe.

Prema prikupljenim saznanjima, u tuči su, sa jedne strane, učestvovala lica sa inicijalima S.T. rođen 1984. godine i A.T. oba sa područja Rašljana i sa druge strane lica sa inicijalima A.M. rođen 1966. godine, H.M. rođen 1986. godine sa područja Gradačca i lice sa inicijalima S.M. rođen 1993. godine sa područja Srebrenika, gdje su svi zadobili i povrede, piše sarajevski Avaz.

Pored navedenog, konstatovano je da je, nakon što su se lica iz A.M., H.M. i S.M. sklonila u najbližu kuću građanina iz mjesta Rašljani, ispred njegove kuće, lice sa inicijalima S.T je bacilo eksplozivnu napravu za koju se sumnja da je ručna bomba, a usljed detonacije je došlo do oštećenja putničkog motornog vozila marke “Golf”, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

O navedenom su upoznati policijski službenici na terenu i u veoma kratkom roku od lice S.T. je pronađeno i lišeno slobode. S.T. je priveden u Policiju Brčko distrikta BiH, gdje se nad njim vrši kriminalistička obrada. U Zdravstvenom centru u Brčkom, konstatovano je da je isti zadobio lake tjelesne povrede. Takođe, konstatovano je da su lica sa inicijalima H.M. i S.M. zadobila lake tjelesne povrede, te su isti pozvani u Policiju, dok je A.M. zadobio teške tjelesne povrede, i zadržan je na liječenju u bolnici u Brčkom.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom je u ranim jutarnjim satima izvršen uviđaj.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da su počinjena krivična djela iz člana 171. “Učestvovanje u tuči”, člana 318 “Izazivanje opšte opasanosti” i člana 365 “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju istih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije