Hronika

Državljanin Hrvatske pao u Gradišci sa 110 kg skanka

Državljanin Hrvatske pao u Gradišci sa 110 kg skanka
Foto: N.N. | U Gradišci pronađena droga vrijedna pola miliona KM

GRADIŠKA - Granična policija BiH u akciji kodnog naziva "Diablo" zaplijenila je 110 kilograma skanka vrijednog oko pola miliona maraka i uhapsila državljanina Hrvatske L.M. (1992) na graničnom prelazu Gradiška.

Narkotici su otkriveni u kombiju nizozemskih registarskih oznaka, kojim je upravljao L.M. i koji je pokušao da iz BiH izađe i ode u Hrvatsku.

Droga je, kako saznajemo, bila upakovana u više paketića i skrivena u tovarnom prostoru kombija iza pregrađenog lima. Vozač kombija odmah je uhapšen i nakon ispitivanja predat je u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

"Akcija 'Diablo' izvedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu SIPA", navodi se u saopštenju Granične policije.

Dodaju da je otkriveno da je droga skank bila namijenjena za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 250.000 evra.

"Droga je otkrivena kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka uz pomoć specijalističke opreme", potvrđeno je u Graničnoj policiji.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da su narkotici u BiH stigli iz neke druge države, te je preko BiH i Hrvatske trebalo da završe u Evropskoj uniji.

"Takve količine narkotika obično su namijenjene stranim, a ne našim tržištima. Prema dosadašnjim istragama, rute krijumčara narkotika uglavnom idu iz Albanije, Crne Gore, preko BiH i Hrvatske i dalje u zemlje zapadne Evrope. Istražuje se da li je i u ovom slučaju to bilo tako, te da li je osumnjičeni L.M. imao saučesnike", rekao je izvor blizak istrazi.

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, rekao je kako GP BiH bilježi jako dobre rezultate rada.

"Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i SIPA na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, Odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu", rekao je Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije