Hronika

U Gradiški za tri dana sankcionisan 131 vozač

U Gradiški za tri dana sankcionisan 131 vozač
Foto: Ilustracija | U Gradiški za tri dana sancionisan 131 vozač

GRADIŠKA – Na području Gradiške je, za tri dana, sankcionisan 131 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine, od ukupno 305 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave koja pokriva ovo područje.

Od toga, kod 109 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 km/h. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 32 vozača, kod jednog vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,5 gr/kg, a iz saobraćaja su isključena 32 vozača.

Akcije je realizovana od 22. do 24. juna sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrole prisustva alkohola u organizmu.

S obzirom da su neprilagođena brzina i vožnja pod uticajem alkohola najčešći uzroci koji dovode do nastanka saobraćajnih nezgoda, Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu brzine kretanja vozila i prisustva alkohola u organizmu.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije