Hronika

U Laktašima oduzeto oružje i municija

U Laktašima oduzeto oružje i municija
Foto: Ustupljena fotografija | U Laktašima oduzeto oružje i muncija

LAKTAŠI - Od R.Đ. iz Laktaša policija je oduzela automatsku pušku sa pripadajućim okvirom, tri pištolja sa pripadajućim okvirima i 23 komada municije za pištolj koje je dobrovoljno predao.

Naime, službenici Policijske stanice Laktaši, preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije "Kalibar" juče su uhapsili R.Đ. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prekršaj iz člana 11. stav 1. Zakona o oružju i municiji.

"Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da lice R.Đ. posjeduje neregistrovano vatreno oružje, čije držanje odnosno posjedovanje zakonom građanima nije dozvoljeno. R.Đ. je policijskim službenicima dobrovoljno predalo automatsku pušku marke CZ sa pripadajućim okvirom, tri pištolja sa pripadajućim okvirima i 23 komada municije za pištolj", navode iz PU Banjaluka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.Đ. slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Izvještaja o počinjenom prekršaju nadležnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije