Hronika

U Njemačkoj uhapšen državljanin BiH, povezuju ga sa Škaljarskim klanom

U Njemačkoj uhapšen državljanin BiH, povezuju ga sa Škaljarskim klanom
Foto: Pexels/Markus Spiske | U Njemačkoj uhapšen državljanin BiH, povezuju ga sa Škaljarskim klanom

FRANKFURT - Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je povezan sa takozvanim Škaljarskim klanom, uhapšen je u Frankfurtu na temelju potjernice Tužilaštva BiH.

Saopšteno je to iz ovog tužilaštva, odakle dodaju da, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinišu aktivnostima u vezi sa ovim hapšenjem.

"Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko - kartela, povezan sa tzv. Škaljarskim klanom, uključen u krijumčarenje i promet velikih količina droga iz Južne Amerike prema zemljama EU  i dalje prema regionu Zapadnog Balkana", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, u okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, te se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordiniše rad osoba uključenih u krijumčarenje droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

"Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije