Hronika

U Obudovcu pronađeno oko 3 kg marihuane i 196 stabljika

U Obudovcu pronađeno oko 3 kg marihuane i 196 stabljika
Foto: PU Bijeljina | U Obudovcu pronađeno oko 3 kg marihuane i 196 stabljika

BIJELJINA - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i Policijske stanice Šamac, a u saradnji sa Policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u utork su preduzimajući mjere i radnje po akciji „Plantaža 2018“ , u cilju otkrivanja rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj i Naredbe Osnovnog suda u Modriči, izvršili pretresanje kuće i drugih prostorija kod lica na području opštine Šamac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo iz oblasti zlopupotreba opojnih droga.

Pretresanje je izvršeno kod lica D.P. (1969) u mjestu Obudovac, opština Šamac. Prilikom pretresanja  pronađeno je i privremeno oduzeto 2 kg i 910 grama osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 196 stabljika indijske konoplje, visine od jednog do 4,10 metara.

Kako se navodi u saopštenju policijski službenici PU Bijeljina će nastaviti dalji rad po navedenim predmetima u cilju utvrđivanja i dokumentovanja svih relevantnih činjenica u vezi izvršenja krivičnih djela od strane osumnjičenog lica D.P. nakon čega će OJT Doboj po realizaciji potrebnih istražnih mjera i radnji, biti podnešen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije