Hronika

U Parizu uhapšen Srbin, pokušao da prevari poznatog fudbalera

U Parizu uhapšen Srbin, pokušao da prevari poznatog fudbalera
Foto: Pixabay | U Parizu uhapšen Srbin, pokušao da prevari poznatog fudbalera

PARIZ - Francuska policija juče je oko podneva uhapsila Srbina, starog 43 godine i ženu, po nacionalnosti Rumunku, jer su pokušali da prevare francuskog profesionalnog fudbaler Brajana Daboa, inače reprezentativca Burkine Faso. Vrijednost prevare se procjenjuje na čak nekoliko stotina hiljada evra.

Kako prenose francuski mediji, pripadnici Brigade za borbu protiv kriminala (BAC) iz Pariza uhapsili su Srbina koji je pokušao da izvrši prevaru, takozvani „rip deal”, a zbog sličnih prevara nedavno je uhapšena i grupa srpskih državljana, koju su mediji nazvali “srpski klan”.

Inače, rip dil je „transakciona prevara“ koja podrazumijeva korišćenje falsifikovanog novca, bilo za kupovinu nekretnina ili luksuznih predmeta. Ovaj način prevare počinje tako što se žrtvi uliva povjerenje i prevaranti insistiraju na plaćanju u gotovini, a ne bankovnim virmanima, nudeći i više od tražene cijene.

Francuski mediji prenose da su Srbin i Rumunka uhapšeni u jednom od luksuznih hotela u 8. arondismanu Pariza u Rue de Courcelles. Hapšenje je uslijedilo nakon ugovorenog sastanka u kome je učestvovao tridesetogodišnji fudbaler Brajan Dabo, koji jee navodno želio da posao koji je sklopio sa Srbinom i Rumunkom bude isplaćen preko bankovnog računa, a ne gotovinom, što komplikuje situaciju za dvoje prevaranata, koji su sobom imali stotine hiljada evra falsifikovanog novca. Fudbaler ne posustaje i odlučuje da prekine pregovore. Nakon toga svako kreće svojim putem, što primjećuju i policajci na tajnom zadatku, koji su pratili Srbina i Rumunku. Nakon provjere podataka, shvataju da je fudbaler zamalo bio žrtva prevare, nakon čega su uhapsili srpsko-rumunski duo. Dvoje osumnjičenih „dobro su poznati policiji i navodno su djelovali na “međunarodnom nivou”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije