Hronika

U Savi pronađeno tijelo starijeg muškarca za kojim se tragalo 10 dana

U Savi pronađeno tijelo starijeg muškarca za kojim se tragalo 10 dana
Foto: FUCZ | U Savi pronađeno tijelo 85-godišnjeg muškarca za kojim se tragalo 10 dana

ODŽAK - Beživotno tijelo 85-godišjeg Save Borojevića iz Donje Dubice kod Odžaka u vodi su uočili pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite iz Orašja koji su radili na deminerskom zadatku na lokaciji Zorice u opštini Odžak.

Potraga je trajala 10 dana a, po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Opštine Odžak, pripadnici  FUCZ u potragu su se uključili 5. maja ove godine.

Četiri vodiča sa tri potražna psa i potrebnom opremom koji su dio specijalizovane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), juče su se uputili u potragu za nestalim muškarcem iz Donje Dubice u Općini Odžak.

Potraga koja je trajala 10 dana i u koju su bili uključene policijske patrole, službenici civilne zaštite, lovci, ribolovci i porodica nestalog, nije dala rezultate te su se po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Opštine Odžak, u kome su traženi psi tragači, uključili i pripadnici FUCZ.

Beživotno tijelo osamdesetpetogodišnjeg Save Borojevića u rijeci Savi uočili su pripadnici deminerskog tima FUCZ iz Orašja koji su radili na zadatku deminiranja na lokaciji Zorice u Općini Odžak, i to 3.5 kilometra od Donjih Dubica gdje je nestali Borojević bio nastanjen. Vođa deminerskog tima odmah je obavijestio rukovodioca potrage koji se sa potražnim timom uputio na lokaciju gdje se pristupilo izvlačenju tijela.

Nestanak Save Borojevića prijavljen je PU Odžak 25. aprila 2021. godine kada je biciklom otišao od kuće u nepoznatom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije