Hronika

U Trebinju sve više pijanih za volanom

U Trebinju sve više pijanih za volanom
Foto: N.N. | U Trebinju sve više pijanih za volanom

TREBINJE - Na putevima koje kontroliše Policijska uprava Trebinje za jedan dan su otkrivena dva vozača sa visokim procentom prisustva alkohola u krvi - 2,14 i 2,18 g/kg.

Prvi slučaj se odnosi na saobraćajnu nezgodu, u kojoj su učestvovali putnički automobil marke folksvagen i automobil marke seat, a nakon izvršenog alko-testiranja kod vozača folksvagena je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,14 g/kg.

Saobraćajna nezgoda je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Istovremeno su pripadnici Policijske stanice Bileća u redovnoj kontroli saobraćaja zaustavili putnički automobil marke folksvagen, tip pasat B6, kojim je upravljao R.S. iz Gacka, a kome je izvršenim alko-testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,18 g/kg.

Prije dva dana su trebinjski saobraćajni policajci u Trebinju utvrdili prisustvo alkohola od 3,04 g/kg kod D.V., koji je vozio automobil marke reno i sudario se sa pežoom kojim je upravljao R.T.

I ova je saobraćajna nezgoda za posljedicu imala materijalnu štetu, iako se sve moglo završiti puno gore.

U Policijskoj upravi Trebinje upozoravaju vozače na prebrzu vožnju i konzumaciju alkohola, a na nedavnoj pres-konferenciji je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa najavio da će naredne policijske aktivnosti biti posebno usmjerene na bezbjednost saobraćaja u svim hercegovačkim putnim pravcima.

"Pozvaću sve vozače, ali i pješake, da se pridržavaju propisa, a naša meta kontrolisanja će biti alkohol i brza vožnja. Radari, rameri, presretači, sve će biti na ulicama u narednom periodu, jer nam je prioritet zaštititi naše građane", istakao je Laketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije