Hronika

U Trebinju uhapšeni policajac i bivši pripadnik MUP-a

U Trebinju uhapšeni policajac i bivši pripadnik MUP-a
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | U Trebinju uhapšen policajac i bivši pripadnik MUP-a

TREBINJE - U nastavku akcije Ministarstva unutrašnjih poslova RS kodnog naziva "Oganj", koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" i "Izazivanje opšte opasnosti" počinjenih u periodu 2020. i 2021 godine na području Trebinja, uhapšena su, kako nezvanično saznajemo, i dvojica policajaca Damir Čolović i Mladen Milovanović, koji je bivši inspektor.

Čolović je inspektor u MUP-u RS, Policijska uprava Trebinje sa koga mjesta će biti suspendovan, a Milovanović koji je i ranije hapšen dok je bio u Upravi krim policije MUP-a RS, dovodio se u vezu sa Škaljarskim klanom iz Crne Gore.

U MUP-u RS je potvrđeno da provode ovu akciju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i da je slobode lišeno pet lica koja se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela: "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207 КZ RS, "Omogućavanje uživanja opojnih droga" iz člana 208, "Teška krađa iz člana 224 u vezi sa članom 22 i "Zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja" iz člana 315 КZ RS,  dok se za dva lica još traga.

U MUP-u RS je saopšteno da će, nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 lica.

Na jučerašnjoj pres konferenciji je rečeno da je u ranijim aktivnostima akcije “Oganj” uhapšeno jedno lice, a za dvojicom se traga, ali, takođe prema nezvaničnih saznanjima, nijedan od njih dvojice nije među ovim koji su danas uhapšeni.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju je samo potvrđeno da su od strane MUP-a RS obaviješteni o ovoj akciji i da su u komunikacijama sa pripadnicima MUP-a, ali da još zvanično nisu dobili nikakav izvještaj o uhapšenim i da ne mogu davati bilo kakav komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije