Hronika

U Zenici pronađeno treće tijelo u protekla 24 časa

U Zenici pronađeno treće tijelo u protekla 24 časa
Foto: Ilustracija | U Zenici pronađeno treće tijelo u protekla 24 časa

ZENICA - Tri tijela pronađena su u protekla 24 časa na području Zenice.

Zenička policija danas je dobila dojavu da je jedno tijelo pronađeno pored magistralnog puta na lokalitetu Kamberovića čikma, prenosi portal Klix.ba.

"U kamenolomu preduzeća ŽGP Zenica, na putu za Babino, jučer je pronađeno tijelo muškarca, a u naselju Blatuša, iz rijeke Bosne, također je izvučeno tijelo muškarca. Danas je oko 12.10 sati, u slivniku pored magistralnog puta i lokacije koju koristi preduzeće Doboj-putevi, pronađeno mrtvo tijelo i starije muške osobe", kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK za Fenu.

On je najavio da će u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica danas u 16.30, odnosno 17.00 sati, biti organizovan vanjski pregled i prepoznavanje juče pronađenih muškaraca.

Međutim, kako je Feni potvrdio Elvedin Kobilica, danas pronađeni starac je sedamdesetdvogodišnji Zeničanin Omer Travnjak, njegov komšija iz ulice Talića brdo sa broja 5. Travnjak je nestao u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati.

"Nažalost, Travnjaka su pronašli u šahtu. Ne znamo tačno šta je bilo, ali pretpostavljamo da ga je neko udario automobilom i ubacio u šaht. Inače, radi se o osobi s posebnim potrebama koja je nestala nakon što je otišao u džamiju na ikindiju-namaz. Od tada ga više niko nije vidio", kaže Kobilica.

U toku je uviđaj, a na licu mjesta je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije