Hronika

Pratite nas na Google news

U Zenici ubijen bivši evropski kik-boks prvak

U Zenici ubijen bivši evropski kik-boks prvak
Foto: Ilustracija | U Zenici ubijen bivši evropski kik-boks prvak
N.N.

ZENICA - U pucnjavi koja se dogodila danas u zeničkom naselju Londža smrtno je stradao Džemal Mahmić (33), nekadašnji evropski prvak u kik-boksu, pišu federalni mediji.

"Avaz" piše da je ovo drugi put da pucaju na Mahmića, ali su ovaj put, nažalost, rafalni pucnji bili kobni po njega.

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak svijeta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji bh. borac.

Krajem 2011. godine zadobio je teške povrede glave, i to prelom kostiju lica i nosa, te prostrelnu ranu lijeve natkoljenice u tuči i pucnjavi koja se dogodila u Zenici. Tada se bivši šampion u kik-boksu uspio oporaviti.

Takođe, dodaje "Avaz", Mahmić je bio osuđen zbog pucnjave koja se dogodila 22. septembra 2012. godine na lokaciji Stare pijace u centru Zenice u kojoj je stradao nedužni Zeničanin Amer Pivić (18), koji je čekao gradski prevoz.

Tada je za medije iz zatvora tvrdio da toga dana uopšte nije pucao te da mu je tada napravljena klasična sačekuša.

Posebno je tragično da su iza ubijenog Mahmića ostali supruga i jedno dijete, a da je drugo na putu, dodaje sarajevski portal.

Inače, zenička policija još intenzivno traga za nepoznatim muškarcem koji je pucao na Mahmića u jednoj buregdžinici u Zenici.

Najčitanije