Hronika

U akciji "Škorpion" uhapšen službenik Granične policije BiH

U akciji "Škorpion" uhapšen službenik Granične policije BiH
Foto: Ilustracija | U akciji "Škorpion" uhapšen službenik Granične policije BiH

BIJELJINA – Policijski službenik Jedinice granične policije Bijeljina čiji su inicijali M.B. uhapšen je danas tokom operativne akcije "Škorpion" koja se realizuje na području Brčkog i Bijeljine.

On je uhapšen nakon pretresa porodične kuće i vozila a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „organizovani kriminal“ u vezi s krivičnim djelom "neovlašteni promet vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene", saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Granične policije BiH, uz službenike Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a Republike Srpske, učestvuju u operativnoj akciji "Škorpion" čije se završne aktivnosti realiziraju danas na području Bijeljine i Brčkog. Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminala s akcentom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

"Učešće u ovoj operativnoj akciji, uz kontinuitet saradnje s drugim policijskim agencijama  i borbe protiv organizovanog i svih vrsta prekograničnog kriminala, još je jedan pokazatelj spremnosti Granične policije BiH na nultu toleranciju i borbu protiv korupcije, zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi. Nedopustivo je to što i među policajcima ima onih koji su krenuli putem korupcije, tako da borba Granične policije BiH protiv kriminala obuhvata i čišćenje vlastitih redova", izjavio je Zoran galić, direktor Granične policije BiH.

Akcija Škorpion realizuje se po nalogu Tužilaštva BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije