Hronika

U akciji "Lim" oduzeto 103 kg praška kofeina i paracetamola

U akciji "Lim" oduzeto 103 kg praška kofeina i paracetamola
Foto: N.N. | U akciji "Lim" oduzeto 103 kg praška kofeina i paracetamola

FOČA - Policija iz Rudog uhapsila je u akciji "Lim 2020“ dvadesetdevetogodišnjeg državljanina Srbije M.N. iz Priboja u čijem su automobilu pronađena 103 kilograma praška kofeina i paracetamola koji se često dodaje drogama kako bi se dobilo na količini, saznaju "Nezavisne".

Vrijednost zaplijenjene supstance kako saznajemo, na crnom tržištu iznosi oko 120.000 KM.

Njega je preksinoć policija zaustavila u mjestu Staro Rudo dok je upravljao vozilom pežo te se oglušio o zakonito naređenje  policije i dao se u bjegstvo.

"Brzom intervencijom policijskih službenika lišen je slobode. O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH, a uz saglasnost dežurnog postupajućeg tužioca izvršen je pretres vozila i lica", naveli su iz policije.

U vozilu su pronađene i privremeno oduzete tri putne torbe u kojima se nalazilo 15 pakovanja nepoznate materije, ukupne bruto mase 103 kg, koja su zapakovana na način koji asocira na pakovanje opojne droge, kao i dvije sim kartice za telefon.

"M.N. je juče zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašeni promet opojnim drogama uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva BiH. Po nalogu navedenog tužilaštva izuzet je uzorak praškaste materije radi vještačenja", naveli su iz PU Foča.

Vještačenje je obavljeno u Kriminalističko tehničkom centru, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te  je utvrđeno da se radi o smjesi medicinskih lijekova koji nisu na listi opojnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije