Hronika

U akciji "Wolf" učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

U akciji "Wolf" učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija
Foto: N.N. | U akciji "Wolf" učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a RS vrše pretrese na 20 lokacija u okviru akcije "Wolf" u kojoj učestvuje 250 policajaca, saopštila je Granična policija BiH.

"Tom prilikom je zadokumentovano obavljanje više krivičnih djela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učešće većeg broja osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta", navedeno je u saopštenju GP BiH. 

Kako se dodaje ovako organizovane kriminalne grupe su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta.  

Kako se navodi u saopštenju pripadnici Granične policije BiH i MUP RS već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

"Po prvi put je na ovakav način ostvarena saradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbama Suda BiH", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije