Hronika

U akciji "Željeznica“ pronađeni droga, oružje i dokumenti sa dva identiteta

U akciji "Željeznica“ pronađeni droga, oružje i dokumenti sa dva identiteta
Foto: Ustupljena fotografija | U akciji "Željeznica“ pronađeni droga, oružje i dokumenti sa dva identiteta

SARAJEVO - U akciji "Željeznica“ na području Kantona Sarajevo uhapšen je M. Z. (61) i pronađena je droga, oružje, municija, uređaj za ometanje signala, te falsfikovani dokumenti sa dva različita identiteta.

Njega su uhapsili službenici Federalne uprave policije zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine kokaina i amfetamina, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta. 

"M.Z. će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", navode iz FUP-a.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjicu, uhapšen je A.O. (28) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije koja asocira na marihuanu i amfetamin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije