Hronika

U aprilu gotovo 50 odsto manje saobraćajnih nezgoda u Doboju

U aprilu gotovo 50 odsto manje saobraćajnih nezgoda u Doboju
Foto: Srna | U aprilu gotovo 50 odsto manje saobraćajnih nezgoda u Doboju

DOBOJ - Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom aprila broj krivičnih djela smanjen je za 34,8 odsto u odnosu na isti period lani, a manji je i broj saobraćajnih nezgoda, i to za 48,9 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj Predrag Lazić rekao je da su tokom aprila evidentirana 54 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od čega je 44 razriješeno, a najzastupljenija su djela protiv imovine kojih je bilo 37.

Lazić je naveo da je nadležnom tužilaštvu podneseno 49 izvještaja protiv 47 lica, od kojih je 21 povratnik u izvršenju krivičnih djela.

On je rekao da je izvršeno i rasvijetljeno po jedno krivično dijelo protiv polnog integriteta i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

"Oduzeto je 124 grama marihuane, 10 grama amfetamin-spida, 11 komada indijske konoplje", izjavio je Lazić.

Izvršena su i rasvijetljena dva krivična dijela protiv bezbjednosti računarskih podataka.

U ovom periodu evidentirana su dva samoubistva, dok ih je u aprilu prošle godine bilo pet.

Prema podacima Policijske uprave Doboj tokom aprila evidentirano je 45 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo jedno lice, teže je povrijeđeno šest, a lakše 18 lica.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je iz saobraćaja isključeno 31 vozilo, što je za 71,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

"U posmatranom periodu uhapšeno je 12 lica koji su kao učesnici u saobraćaju zatečeni u vršenju prekršaja pod uticajem alkohola, što je smanjenje za 76 odsto u odnosu na isti period prošle godine", izjavio je Žigić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je da je ukupna bezbjednosna situacija u aprilu bila zadovoljavajuća.

Radinković je izdvojio podatak da je pet lica iz Zeničko-dobojskog kantona, tri puta u Tesliću i dva u Doboju tokom aprila, te po jednom u Doboju i Derventi u maju na benzinskim pumpama točilo gorivo u različita vozila sa nepripadajućim tablicama, a da nisu plaćala račune.

"Završavamo dokumentovanje tih krivčnih dijela za ta lica, a po završetku kriminalističke obrade izvještaj ćemo dostaviti tužilaštvu u Doboju", izjavio je Radinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije