Hronika

U centru Banjaluke opljačkan štand s knjigama

U centru Banjaluke opljačkan štand s knjigama
Foto: Velibor Tripić | U centru Banjaluke opljačkan štand s knjigama

​BANJALUKA - Dragoljuba Petrovića, koji već dvije decenije prodaje knjige, u petak je dočekalo neugodno iznenađenje na njegovom štandu na banjalučkom Trgu Krajine, jer su mu tokom noći pokradena skupocjena izdanja knjiga, čiju štetu još nije tačno utvrdio.

"Još ne znam kolika je šteta. Ali, to je najmanje 1.000 maraka, jer su mi sa jednog dijela štanda ukrali te najaktuelnije naslove i naravno najskuplje. To su uglavnom knjige 'Catena mundi' jer i lopovi znaju šta valja i šta je skupo pa su poskidali sve što je bilo izloženo", ispričao je Petrović.

Prema njegovim riječima, i ranije mu se dešavalo da nestane poneka knjiga, ali ova krađa mu je jako teško pala.

"To su sve veoma skupe knjige. Kompleti koji koštaju po 250 KM. Nema mi kompleta knjiga o Hariju Poteru, Draži Mihailoviću... Nije to malo. Dvije kutije knjiga su sigurno odnijeli", priča razočarani prodavac.

Inače, štandove prodavci noću ostavljaju u centru grada zatvorene, a kako je nam je ispričao Petrović, lopovi su te noći odvezali štand i ušli unutra kako bi pokupili skupocjena izdanja knjiga koja će vjerovatno preprodati.

Kaže da već sumnja na nekoliko lica.

"Da budem iskren, sumnjam na četiri osobe, što sam rekao i policiji. Siguran sam da je neko od njih umiješan. To su narkomani koji kradu i po knjižarama gdje bukvalno uzmu cijeli bunt. Sigurno ih prodaju na pijaci. Nadam se, pošto je pokriveno video-nadzorom, da će ih policija naći", priča Petrović.

Ističe da su lopovi knjige sigurno iznijeli iz štanda u kutijama jer je jednu praznu kutiju čak i našao pored štanda.

Kako su naveli iz banjalučke Policijske uprave, policija je u petak postupila po zaprimljenoj prijavi da se tokom noći desila krađa na prodajnom pultu na trgu.

"Rad na utvrđivanju svih okolnosti je u toku. Obaviješten je i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije