Hronika

U istočnoj Hercegovini nije bilo krađa u oktobru

U istočnoj Hercegovini nije bilo krađa u oktobru
Foto: N.N. | U istočnoj Hercegovini nije bilo krađa u oktobru

TREBINJE- Stopa kriminaliteta na području istočne Hercegovine ide silaznom putanjom, a u toku oktobra nije bilo evidentiranih krivičnih djela razbojništva, krađa, kao ni krivičnih djela opasnih po život i tijelo.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa kazao da i predizborna kampanja u Hercegovini protiče mirno i bez incidenata, tako da policijski službenici nisu imali potreba za intervencijom.

Laketa je ovom prilikom podsjetio i na aplikaciju koju je razvio MUP RS, odnosno, na SMS servis na kojem zainteresovani mogu provjeriti sva svoja lična dokumenta bez dolaska na lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata, i to putem slanja poruke na broj 091 110 122, koja košta 0,10 feninga i pomoću koje se  možete saznati sve o trenutnom statusu dokumenta, registraciji vozila, novčanim i kaznenim uplatama i slično.

Petar Kozjak, načelnik sektora Policije, je istakao da je u oktobru evidentirano 39 slučajeva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno 50 počinilaca prekršaja,  od kojih su 18 povratnici.

„Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, u prošlom mjesecu je evidentirano 26 saobraćajnih nezgoda od kojih jedna sa poginulim, tri sa teško i tri sa lakše povrijeđenim licima. Broj saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom je 19“, kazao je Kozjak.

Istaknuto je da policija traga i za počiniocima paljevina automobila na području Trebinja, kao i kada je riječ o zamotuljku ispod automobila potpredsjednika trebinjskog SNSD-a,  sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji se još uvijek analiziraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije